khloda 2010
ازيكوا بنات احلى منتدى بالدنيا كلها
اخباركوا اية دايما بالف صحه وعافيه
انهاردة عازماكم على طبق الارز بالبشاميل
وطبعا انتو غاليين عليا فلازم تكونوا على علم بالطريقه عشان كده صورتلكم الخطوات بالتفصيل.......
طولت عليكم
المهم
المقادير:::
عباره عن ثلاث اقسام
1- الارز
2- كبده الدجاج
3- البشاميل
طريقه تحضير الارز
الارز البسامتى او المصري اى نوع بعد غسله يتم سلقه
ولم اصور هذه الخطوه لان الكل بيعرفها
طريقه تحضير الكبده
المكونات
كبده دجاج - بصل مقطع ناعم - فلفل اخضر مقطع - صلصه طماطم وطبعا ملح وفلفل اسود وبهرات
الخطوات
يوضع البصل المفروم فى قدر على النار مع زيت نباتى او سمن حسب الرغبه
بعد ان يصير لون البصل شفاف يضاف الفلفل ويقلب قليلا
ثم تضاف الكبده بعد تقطيعها مكعبات
مع التقليب الى ان يصير لون الكبده بنى وتلاحظ جفاف السوائل منها
ثم تضاف الصلصه
والتوابل والملح
وتقلب قليلا ثم تطفى النار
تحضير البشاميل
فى قدر يوضع الزيت النباتى
وبعد تسخينه يوضع الدقيق بحيث تكون مساويه لنفس كميه الزيت
ويقلب حتى يصبح زهبى
ثم يضاف اللبن
مع التقليب المستمر
ثم تضاف مرقه الدجاج والملح والفلفل الاسود
نضع تلت كميه البشاميل على الارز
ثم نضع نصف كميه الكبده على الارز
والان نحضر صينيه وندهنها بالزبده ونضع بها نصف كميه الارز
ثم نضع نصف الكبده عليه
والنصف الاخر من الارز ونضيف فوقه البشاميل
ويمكنك رش كميه من الجبنه المبشوره على الوجه
ثم ندخله الفرن لمده حولى نصف ساعه على نار متوسطه مع تحمير الوجه بالشوايه
وهذا هو شكله بعد النضج
وبالهنا والشفة واية رايكم النهردة
ازيكوا بنات احلى منتدى بالدنيا كلها
اخباركوا اية دايما بالف صحه وعافيه
انهاردة عازماكم على طبق الارز بالبشاميل
وطبعا انتو غاليين عليا فلازم تكونوا على علم بالطريقه عشان كده صورتلكم الخطوات بالتفصيل.......
طولت عليكم
المهم
المقادير:::
عباره عن ثلاث اقسام
1- الارز
2- كبده الدجاج
3- البشاميل
طريقه تحضير الارز
الارز البسامتى او المصري اى نوع بعد غسله يتم سلقه
ولم اصور هذه الخطوه لان الكل بيعرفها
طريقه تحضير الكبده
المكونات
كبده دجاج - بصل مقطع ناعم - فلفل اخضر مقطع - صلصه طماطم وطبعا ملح وفلفل اسود وبهرات
الخطوات
يوضع البصل المفروم فى قدر على النار مع زيت نباتى او سمن حسب الرغبه
بعد ان يصير لون البصل شفاف يضاف الفلفل ويقلب قليلا
ثم تضاف الكبده بعد تقطيعها مكعبات
مع التقليب الى ان يصير لون الكبده بنى وتلاحظ جفاف السوائل منها
ثم تضاف الصلصه
والتوابل والملح
وتقلب قليلا ثم تطفى النار
تحضير البشاميل
فى قدر يوضع الزيت النباتى
وبعد تسخينه يوضع الدقيق بحيث تكون مساويه لنفس كميه الزيت
ويقلب حتى يصبح زهبى
ثم يضاف اللبن
مع التقليب المستمر
ثم تضاف مرقه الدجاج والملح والفلفل الاسود
نضع تلت كميه البشاميل على الارز
ثم نضع نصف كميه الكبده على الارز
والان نحضر صينيه وندهنها بالزبده ونضع بها نصف كميه الارز
ثم نضع نصف الكبده عليه
والنصف الاخر من الارز ونضيف فوقه البشاميل
ويمكنك رش كميه من الجبنه المبشوره على الوجه
ثم ندخله الفرن لمده حولى نصف ساعه على نار متوسطه مع تحمير الوجه بالشوايه
وهذا هو شكله بعد النضج
وبالهنا والشفة واية رايكم النهردة